ipe

i want the moment to be real

Publicerad 2009-07-30 19:45:27 i Allmännt

Imorgon är det Fredag. sista dagen av första jobbarveckan
Det har gått bra att jobba, även om jag är uppe före tuppen varje dag. och jag är inte en morgonmänniska. Jag är helt slut i kroppen och börjar längta efter sängen såfort jag kliver igenom dörren här hemma.

Imorgon blir det iaf; Jobba > Hem och hets-städa hela huset > Ta ngn vettig buss till stan, säkert 17.15 om det inte går ngn vid sextiden för att det är sommar jag vet nte > Fara på ica och hämta ut min nya mobil > Fixa mig inför kvällen > Ha trevligt med lite trevliga människor > Sova hos mamma
Sen får jag sova läääänge på lördag, ta bussen tillbaka till kus, och sen någon gång kommer pappa och tyra hem, och då är jag inte ensam längre. fan. första kvällen kännde jag mig verkligen ensam, men nu vill jag inte att dom kommer hem. fan va jobbigt att dela huset emd dom oxå. aja jag överlever förhoppningsvis. nu kan jag iaf fara ut och övningskära litemera eftersom jag typ längtar efter att kära bil =)

hm kanske ska bjuda på en bild denna dag oxå;


en till random-blomm-blid. yay
detta bara för att inläggen ska se mindre tråkiga ut =)

i will be the one who takes you away from all your dreams

Publicerad 2009-07-28 17:22:34 i Allmännt

Jag måste typ skriva bara för att säga att jag inte hade tänkt skriva idag
hahahah så bra lyckades jag med det. har varit på jobbet idag och det var väl riktigt najs . taggar imorgon hoppas jag kan bil PIGG ngn ggn .... ska försöka göra en tidigkväll ikväll =) klockan är ju bara hlav sex än så jag borde lyckas

kan väl iaf lägga ut ngn bild bara för att detta inte ska bli sjukt tråkigt =)



bild "redigerad" i vistas egna program =D hahaha.......

jordgubbar & smultron

Publicerad 2009-07-27 19:04:12 i Allmännt

Första dagen på jobbat avklarad
blev mestadels att rensa ogräs. faktiskt. no suprise. men gjorde även kantlinjer till en häck, och fikade. eller jag fikade inte men alla andra gjorde det. eller drack kaffe. men kaffe är äckligt, =)
men verker iaf som mitt jobb funkar, även om det kanske inte är SÅ jävla roligt eller intressant. jag har iaf inte fått några myggbett, även fast 287928792 flygfän surrat runt mig helatiden.
jag var inte precis glad då jag vaknade, fyfan för att stiga upp före 12 (A) jag var typ en vandrande zombie på jobbet. hoppas det blir bättre imorgon (A) ehheheheheh

Efter jobbet blev det att klippe gräset, bära in posten, käka, käka jordgubbar. typ
jag är riktigt duktig !



som sagt; inget ps - ingen redigering

closer

Publicerad 2009-07-26 22:21:15 i Allmännt



Kan lika gärna lägga ut denna bild och berätta att nu kommer min blogg suga stenhårt i några veckor. Jag glömmde skivan så kommer inte kunna installera photoshop på denna dator, så kommer inte kunna lägga in fler bilder. Visst jag kan lägga in oredigerade bilder om jag går ut och fotar, men vi får se hur det blir med det.
Ni får klara er ändå, jag ska iaf försöka att inte lägga in massa onödiga inlägg som ingen bryr sig om. men om jag får tillräckligt tråkigt kommer jag väl göra det oxå.
om någon vill hitta på ngn ngn ggn förutom mellan 07.00-15.00ring mig. då blir jag glad.
jag har snart slut gratis och måste "spara" så det räcker månaden ut, så skickar inte massa onödiga... men 1:a augusti får jag nya igen=)

LÄSAR-FRÅGA

Publicerad 2009-07-26 22:02:19 i Allmännt

Svar på frågan hur jag frå en svag svart kant kring mina bilder;

Jag redigerar alla mina bilder i photoshop, och där använder jag markeringsverktyget för att markera hela/störredelen av bilden, men man får inte glömma att ställa i Feather (det är det som gör den softa övergången till svart eller den önskade färgen). På stora bilder använder jag en hög feather typ 250 (som är det högsta) men det rä såklart upp till var och en vad man anser snyggt =) Sen är det bara att klicka på select > inverse för att markera utsidan och inte hela bilden, och sen är det bara måla över det med penseln ! KLART

Om jag hade varit hos mamma hade jag kunnat visa med bilder, men det sket sig ;)
Hoppas du förstår ändå!

Om det är någon annan som undrar ngt är det bara att fråga på,
Jag svarar på allt =)

its getting stronger than me

Publicerad 2009-07-25 22:05:13 i Isabell

Här är lite bilder på mig från fotograferingen i bonnstan.
Jag är verkligen inte nöjd med min prestation på någon av bilderna, men känner att jag kanske ska visa några ändå. Övning ger väl fördighet antar jag, och jag har mycket kvar att lära... Jag får be lina skicka bliderja jag tog på henne, så kan jag publicera ngn sån senare oxå.



Fotograf:
Lina Ekesryd
Redigering: Jag

VARNING; tråkigt inlägg

Publicerad 2009-07-25 19:47:47 i Allmännt

Igår blev det pdol med mina kära vänner.
Det var kul (nästan) hela tiden och det började med pizza på ett halvrisigt ställe (altså piteå har verkligen inte många matställen?). Sedan blev det lite annat och såklart kolla på artister; Veronica Maggio, Dead by april och lite Hammerfall. Jag måste bara berätta hur jävla otroligt härlig kännsla det var på dead by april. massor av skrikande fans, superbra musik med rengnet som faller. fyfan så sjukt kul det var. synd bara att endel människor är dumma i huvudet. Kvällen avslutades iaf vid hlav 2 då min morsa kom och hämtade oss.

om ni vill se några fina och några mindre fina bilder, spana in viktorias blogg



Annars kan jag bara berätta att jag har smått panik.

Vars fan har denna sommar tagi vägen? på måndag börjar jag jobba boch sen börjar skolan om. fyfan vad det suger. dessutom har det varit dåligt väder på sista tiden så man har inte ens kunnat göra ngt. eller vafan nu ska jag inte vara en sånn som låter vädret hindra mig, men ni fattar.
Jag börjar seriöst må dåligt när jag tänker på att det är nästan ett år kvar till snästa sommarlov. fyfan jag vill inte ens tänka på det. för tillfället ser jag inte en enda anledning till att det ska bli skönt med skola igen...
jag har även smått panik eftersom jag ska bo hos pappa i 3 veckor nu, altså hela perioden jag jobbar. Jag är 100 % säker på att det kommer påverka mig, men det kommer nog även påverka bloggen. Så ni får ursäkta om det blir mindre bilder osv. Jag har inte ens photoshop på min dator, men funderar på att jag ska installera det så jag får lite "terapi"
Annars finns det fler anledningar till min panik. saker jag haft förhoppningar på men som gått åt helvette. saker som jag absolut inet ville skulle hända men som hänt. saker som jag inte trodde om migsjälv men som visade sig stämma. Men jag abtar att jag överreagerar, eller att det iaf kommer fixa sig snart. det gör det alltid



sommaren, vars tog du vägen?

TAGGA TAGGA TAGGA

Publicerad 2009-07-24 02:07:03 i Allmännt



NÄE FYFAN NU TAGAR VI MORGONDAGEN (eller idag , hehe) ELLERHUR ?! =D

Om jag inte kommer uppdatera här imorgon/idag fredag så får ni förlåte mig. Blir 16.20 busen till piteå och sen TREVLIGT hela kvällen med massa vänner !
Fåse vad man hittar på innan. Förmodligen bara chilla, kanske läsa, kanske skulle följa en kompis på stan osv =) AJA VI FÅR SE HELT ENKELT !

Ha det bäst
PUSSHOJ GODNATT

cherry-berry

Publicerad 2009-07-23 19:12:20 i Allmännt



Mamma - "Justja, jag glömmde nästa, jag köpte lite körsbär"
Jag - "JAG SKA FOOOTAAAA!!!!!!!!!!!"

är man nörd så är man (A)

MOBIL

Publicerad 2009-07-23 16:41:55 i Allmännt

Förövrigt kan jag berätta att den röda mobilen snart är min :]
Altså Sony Ericsson G502. Ni såg ju i ett tidigare inlägg att jag velade lite.
Jag är jätteglad. Mamma beställde den imorse, den och ett till kamerabatteri. Mina födelsedagspresenter av henne. Men kommer få dom lite tidigare, kommer nog i posten om ca 1 vecka =) jag LÄNGTAR TILLS JAG SITTER MED DEN I MIN HAND DÅ SLIPPER JAG MITT GAMMLA MOBIL-SATE! fast helst av allt skulle jag ju vilja ha den här och nu (A)

så snart; HEJDÅ T630 som jag använde typ 6an xD

-

Edit: SNART BLIR DET ATT KÄKA MAMMAS GODA LASAGNE

DAGENS FRÅGA

Publicerad 2009-07-23 16:30:59 i Allmännt


Vad vill ni läsa om? Om ni ens vill läsa. Vill ni bara at jag ska publicera bilder och inget om mig och min vardag. Eller är det bra som det är? För lite-mkt bilder? För lite dagbok? Vad vill ni se?
Jag ställr er läsare denna fråga eftersom jag inte vill tråka ut er, och jag hoppas att ni svarar =)

THAT MAKES ME CRAZY

Publicerad 2009-07-22 22:45:03 i Kläder & Shopping



Seriöst jag vill bara ha massa kläder
jag blev typ galen

Jag måste köpa nya converse (röda), Jeans (både helsvarta och andra) & Strumpbyxor (både helsvarta och roliga mönsrade som t.ex. på bilden)
Jag vill köpa som detta/bilden, även en hatt, knästrumpor, massa roliga assesoarer och bara KLÄDER I ALLMÄNNHET. Tröjor, tunikor, klänningar och MASSOR.

Tyvärr håller inte min ekonomi eftersom jag måste/vill köpa mobil, objektiv, hårförlängning, säsongskort på hockeyn osv. Visst jag ska önska mig all detta i fördelsedagspresent, men man kan inte förlita sig på andra ;)

i cant hold back

Publicerad 2009-07-22 16:12:34 i Allmännt

Jag ursäktar för mitt dåliga bloggande igår.
Det var egentligen tänkt att vi skulle till stugan men pga det dåliga vådret och en till orsak blev det inte av så det blir förmodligen inget mer stugan i sommar. Jag har altså bara varit där en enda gång - 2 nätter - i sommar. sjukt.
Iaf så tillbringade jag min dag med att läsa. Andra twilightboken, När jag hör din röst. Jag fastnade och läste ut alla 450 sidorna på samma dag, och nu har jag bara trean och fyran kvar. ska nog börja ikväll =)

upside down

Publicerad 2009-07-21 00:54:43 i Foto



Första bilden gillar jag jättemkt. Färgerna, fokuseringen, allt annat. Jag stör mig inte ens på en utfrätta himmelen. för att se stor bild, klicka här
Andra bilden är uppochner. Hoppas alla har vänt huvudet för att försöka kolla (A) HAHA va kul. Skulel gillat bilden stenhårt om det inte hade varit för det föbannade grässtrået som förstör allt =) försökte redigera bort det men blev inge bra, så därför hedde jag bilden uppochner ist (A)

we made you

Publicerad 2009-07-21 00:24:15 i Allmännt

JAG VILL GÖRA EN NY HEADER, MIN SUGER =D
men orkar inte nu, kan göra en sen
är bara så sjukt trött på blommbilder

DÄRFÖR ska ni få se på en icke-blombild
med en icke-ordinary redigering



bonnstan in old-style
om ni vill se bilden med vanlig redigering, klicka här

go green

Publicerad 2009-07-20 23:42:36 i Foto



Eftersom lina i princip har alla bilderna som vi fotade på oss idag får vi bara kolla på lite andra bilder från idag=) det är väl iaf bättre än ingenting ?
Lovar att lägga ut dom såfort jag fått dom och hunnt redigera =)
Men jag är så sjukt less på blommbilder. Har typ kvar 9283798 miljarder (inte det minsta överdrivet) blommbilder från i stugan förra helgen oxå, men dom kommer jag nog publicera lite då och då =)

MOBIL?

Publicerad 2009-07-20 19:23:18 i Kläder & Shopping



När jag lix är igång med att kolla på hemsidor med tekniska prylar kan jag lika ju gärna fortsätta.

Jag ska ju som sagt köpa/önska mig en ny telefon, och jag vill inte att den ska vara SUPERBRA och ha 9287923 onödiga funktioner. Alla mobiler går ändå sönder när jag använder dom =) Jag tycker att domhär telefonerna verkar intressanta och dom ligger ungeför mellan 1100-1400 vilket jag tycker verkar ett rimligt pris!
Jag blev nästan kär i den röda eftersom den är just röd och påminner mig om min gamla telefon som jag saknar så jävla mkt så jag gråter varje natt (bara nästan överrivet). Den är lite dyrare än det svarta men det spelar inte ngn större roll egentligen.
Jag kommer säkert ändra mig 93928 gånger och säkert hitta MASSOR av andra telefoner jag vill ha, men om jag skulel köpa en telefon i dagsläget skulle det säkerligen bli den röda, om det inte var ngn säljare där som verkligen försökte sälja ngn annan mobil eftersom jag är gasnka lättövertalad (A)

men om ngn är duktig innom detta område eler vill tipsa om nn speciell telefon får ni väldigt gärna göra det genom att lämna en kommentar. Jag lyssnar gärna på vad ni läsare har att säga =)

wishlist

Publicerad 2009-07-20 18:38:09 i Allmännt


Alla produkter kommer från CyberPhoto

Produkt 1: Ett till batteri. Jobbigt att bara ha ett och ibland få slut batteri då man är ute och fotar
Produkt 2: Ett Polarisationsfilter. Gör himlen blåare och tar bort reflektioner i glas osv.
Produkt 3: Ett macroobjektiv, UV-filter & Rengöringsduk. JAG VILL AH ETT TILL OBJEKTIV.
Produkt 4: Ett UV-filter (till mitt gamla objektiv). Skyddar och kan ge klarare färger

Detta är altså typ det mest ekonomiska man kan komma undan med. Jag vet egentligen inte så mkt om filter och vilket märke man ska köpa, men det verker gansak praktiskt att kunna få bättre resultat enbart genom att använda filter. Detta kommer förmodligen hamna på min önskelista när jag fyller år (mindre än en månad kvar nu) men eftersom jag måset ha ny mobil och säsongskort på hockeyn kanske jag inte kan få allt (A) hehe.

Photosession

Publicerad 2009-07-20 17:16:39 i Isabell

Idag har jag och lina varit ute på en fotorunda.
Bonnstan blev stället och ni ska förmodligen snart få se massa fina bilder. Men såklart hade jag förlite batteri så min kamera dog efter ett tag, men lite bilder han jag få. Blev både bilder på varandra och på omgivningarna, men jag måste ladda min kamera för att kunna lägga in bilderna. Sen ska jag och lina skicka bilder mellan varandra osv =)

Ni kan iaf få se på 2 gamla bilder som lina fotat av mej;

Foto & Redigering; Lina Ekesryd

SÅ KAN DET GÅ

Publicerad 2009-07-19 15:06:45 i Allmännt

Nu kan jag berätta om min helg
Den kan man enkelt förkorta med ett ord; TRÄSTOCKS

Fredagkvällen
blev trevlig. Startade först hemma hos mig med att några vänner kom hit. sen drog vi ner till älven och chillade och tillslut in på området. Vi kollade inte på ngn artist utan satt mest och snakkade osv =) sen blevdet inte så mkt emr som hände den kvällen, campingen ett litet tag osv =)
Igårkväll
blev också trevligt. iaf störstadelen. Kvällen började likadant som i fredags hemma hos mig. med lite annat folk men vi hade minst lika trevilgt. sen drog vi ner till älven och in på området men lyssnade inte på några artister (hehe känns som jag skrivit dedär förut). Sen gick vi brudar mot campingen och hade jättetrevligt. på campingen träfafde vi många trevliga nya människor ! Fast NÄSTAN alla lulebor och umebor kan fof dra åt helvette ;)

Här skulle jag lagt in ngra trevliga bilder på mina vänner, men eftersom jag aldrig tar emd kameran på sånnahär tillfällen så går det åt skogen ;)

Det var en liten sammanfattning, och jag orkar inte skriva mer
Tack till alla mina vänner som jag vare med. ni betyder så jävla mkt för mej <3

REAL LOVE

Publicerad 2009-07-17 14:38:13 i Allmännt

Det finns ett spel på denna jord som jag älskar så sjukt mkt
Jag har spelat det sen jag var liten och har många fina minnen =')
Förut på jularna brukade JÄMT jag och min syster spela det, och man blir fast som satan. Det går inte sluta för det är så jävla roligt och spännande. Jag blev sugen på att spela det nu, men vi har det bara på mammas dator och jag orkar inte starta den, så därför lyssnade jag på lite musik (efter 20 sekunder, är inte riktigt riktiga men ändå <3) och kollade på lite bilder istället


bilderna kommer från denna hemsida

fight for it

Publicerad 2009-07-17 13:43:07 i Allmännt

Hej och Hallå!
Jag antar att jag bara skriver detta inlägg eftersom jag har tråkigt, men ska försöka att ge detta inlägg en handling och inte bara skriva massa strunt.
Igår var andra dagen med denna blogg, jag har än så länge verkligen inte fått många kommentarer det känns riktigt bra ändå. om ni är riktigt söta och snälla kan ni få se hur min statistik går;


Trettiotvå besökare, det är okej. Såklart vill jag att det ska stiga men som sagt det är bara andra dagen så jag ska väl inte klaga. Nu gäller det bara att få dom 32 att stanna genom att göra intressanta inlägg. Hoppas att min läsar-skara gillar bilder för jag har ett helt gäng på lagen som jag höll på och redigerade igår.
Tyvärr är det bara mainstream-blommblider-med-kort-skärpedjup men jag tycker att det funkar ändå. Men snart kanske det blir lite intressantare bilder, jag och Lina har stora planer på g, bara vi får det väder vi vill ha !



Annars kan jag berätta att det suger att sova bort halva dagarna, men det suger att inte göra det också eftrsom det inte finns ett piss att göra. Det är så dåligt väder för det första så man blir trött och orkar inte hitta på någonting, och för det andra finns det inget att hitta på eftersom man inte har råd att slösa massa pengar och massor av ens kompisar jobbar/är borta.

Så om du har tips på vad man kan hitta på dagar som denna; TELL ME

Men nu ser jag att solen börjat skina litegran utanför fönstret, kanske blir en fin kväll på trästocks ändå! Kommer nog bli trevligt av många anledningar =)

Annars kan jag berätta att idag är min kompis Sofias födelsedag ! Jag har redan sagt det (först till och med) men jag säger det igen; GRATTIS ! <3 ha en underbar födelsedag :]

Sen kan jag försöka avrunda detta inlägg med att säga att ALLTID då jag ska skriva ordet med, skriver jag emd istället. Jag vet att många redan vet detta (och kommenterat detta) och det kan tydas om att jag är besatt av pojk-trion, men ni får tolka det som ni vill. Jag kan berätta för den som är intersserad att så inte är fallet (jag skyller 50% på mitt tangentbord och 50% på skrivsvårigheter från min sida).

Nu ska jag iaf sluta skriva detta långa och utdragna inlägg
Hoppas ni allihopa frå en awesome dag!
PUSS

shadows

Publicerad 2009-07-17 13:03:09 i Foto





Detta är glas-godisar som vi har i våran stuga

Jag tyckte det blev coolt med ljuset och reflektionerna i bordet, bara synd att bodet var dammigt, det syns mest på första bilden, och det blev inte så bra då jag försökte redigera bort det.

...Förövrigt tycker jag att vädret suger och att det kan sluta regna/hagla. Om vi ikväll ska ut på trästocks vill jag faktiskt inte att mitt hår ska bli förstört, men jag börjar bli van =(

jag ska måla hela världen lilla mamma

Publicerad 2009-07-16 18:15:53 i Allmännt

Här är ett tips till alla som brukar ha såna stunder dom inet vat vad dom ska göra av;

MÅLA MED VATTENFÄRG

Det är faktiskt jätteroligt, och avslappnande, och gör inte så mkt om man gör lite fel för det går att fixa till. och om man vill kan man rita svagt med blyerts först så blir det enklare !
Det var kanske förra veckan jag kom på denna genialiska ide och jag gillar det

ASOS.COM

Publicerad 2009-07-16 15:33:02 i Kläder & Shopping

Som många säkert vet gillar jag väldigt mycket att kolla på kläder på nätet.
Och det var det jag gjorde för någon dag sen. Jag brukar bara ta en hemsida i taget eftersom annars får jag typ damp eftersom jag vill ha så mkt, men det blir ändå en hel del. Jag hitade alla dessa plagg från asos hemsida, och jag skulle absolut inte säga nej till någon av dem.

snälla ge mig?

STUGPARTY

Publicerad 2009-07-16 14:45:37 i Festbilder



1. Johannes, Nortex, Pierre coh en flaska vatten
2. Johan & Lina
3. Lina, Pierre & Sten
4. Emmz pussar överlycklig Viki
5. Emma & Mange
6. Jag (och mitt krulliga hår) och Vikkan
7. Cool-emma
8. Söt-viktoria
9. haha vad gör du ? ;P
10. Glad mange räcker fuckyou (fanns typ 17 miljoner sånna bilder)
11. Lina dricker Pierre funderar
12. Emma sover, Johan är allmännt borta och Lina fortsätter dricka
13. Mästerfotografen slår till
14. Mästerfotografen slår till igen
15. Mästerfotografen slår till igen igen
16. Mästerfotografen himselfe

Bilderna är mestadels tagna av Johannes Örnkloo, ;)
Kvällen blev SJUKT JÄVLA ROLIG och måste göras om !
Ingen säger väl nej till bad, "god mat", party och en hel hög underbara vänner !

eye for an eye

Publicerad 2009-07-16 00:55:40 i Isabell





1. Jag har bruna ögon (redigerad bild, irl är mina ögon mörkare)
2. Jag gillar nit-armband (handleden ser störd/bruten ut, jagvet)

Nu kanske endel läsare lärt sig 1-2 nya saker om mig? =)

We are young, We have heart, Born in this world as it all falls apart

Publicerad 2009-07-16 00:32:56 i Allmännt

Men nu ska jag berätta vad jag haft för mig ikväll
Det är nämligen så att jag varit på premiären av HARRY POTTER !!!!!!!!! den är verkligen ngt jag rekomenderar att alla ser! Även om jag läst boken mer än 1 gång (2 gånger rätare sagt ;P) hoppade jag till i biostolen, och grinade i slutet. Men jag är ju som jag är. hehe (A)
Eftersom jag bestämt att jag bara ska publicera bilder som jag tagit på denna blogg så ska jag inte lägga ut ngn bild på bio-planchen eller så, jag antar att alla redan vet hur den ser ut ;)

Nu sitter jag iaf här i min ensamhet.
Det var nästan lite tråkigt att komma hem och det var mörkt överallt. Jag kundne iaf ha tänt ngn lampa innan jag for, men nej=) aja jag är inte mörkrädd (bara ibland), så jag klarar mig. jag överlever. kanske

Imorgon har jag inga planer.

Så det är bara slå en pling eller skicka ett sms om du vill hitta på någonting. Annars kanske jag ÄNTLIGEN kan ta mig i kragen och lägga ut alla bilder från i helgen. haha det ska jag nog, (A) sen kan jag ju alltid lägga ut lite fina naturbilder jag fotade oxå. Och annars kan jag städa min garderob, det behövs oxå! Så nog hittar jag alltid på ngt att göra, men samtidigt är det ju roligt att hitta på ngt ed ngn =)


bild från igår =)
natta sover, viccan spanar på killar, sara har roligt och bina posar

its raining raining, oh baby its raining raining

Publicerad 2009-07-16 00:12:23 i Allmännt





Idag har det regnat.

Jag märkte det knappt när jag satt ensam i mitt rum med musiken kanske lite för högt ur mina högtalare. Plötsligt blinkade min lampa till och jag tänkte typ "wtf", då kollade jag ut och det spöregnade. Inte långt därefter hörde jag mullret.

Åska måste vara bland det mysigaste jag vet.

Blixtar och dunder och spöregn. Speciellt då man ligger i ett kolsvart rum och hör regnet smattra mot taket och blixtarna då och då lyser upp hela rummet. hoppas det kommer nått sånnt tillfälle i sommar=)

bloglovin?

Publicerad 2009-07-15 19:53:35 i Allmännt

Nu när min blogg är ny och så måste jag påminna er om att prenumerare på min blogg via bloglovin, för ni vill väl absolut inte missa om jag skriver ngt nytt här, ellerhur? ;)

Följ min blogg med bloglovin

Ni kan även klicka på bloglovin-ikonen i side

Välkomen till min nya blogg!

Publicerad 2009-07-15 18:14:23 i Allmännt

Detta är altså min, Isabell Petterssons nya blogg !
Jag är jävligt glad att den äntligen är klar och jag är nöjd med resultatet. Anledningen till att jag gjorde en helt ny blogg och inte bara ändrade designen på min gamla är att jag var så jävla less på att heta fuljevel. Vad fan är det för namn?
Iaf så tänker jag detta som en nystart. Jag ska inte skriva massa onödiga inlägg som är tråkiga att läsa, och jag ska försöka att lägga in många fina bilder. Visst, det kommer fortfarande finnas dagboksinlägg, men det är ju ändå min blogg och då får ni lov att läsa om vad som händer i mitt liv ;)

Ni ska iaf se detta inlägg som det första på denna blogg.

Jag har lagt in massa andra bider och olika saker, men det är bara för att jag inte ville att det skulle vara tomt i kategorierna och eftersom jag ville ta med mej endel bilder från förr även till denna bloggen.
Nu för tillfället fungerar allt som jag vill förutom lite småsaker, men det får ni leva med tills johan kommer hem från ungern !

Jag vill även säga ett STORT TACK till min kompis Johan Asplund.

Utan dig hade detta gått åt skogen, eller det hade iaf blivit mkt mkt sämre än vad det blev eftersom min kunnskap om webbdesign är ganska begränsad! Jag vet inte vad du ska få för att du orkat med mig och alla mina frågor, om du kommer på ngt är det bara du säger till ;)

rosehip

Publicerad 2009-07-10 01:34:35 i Allmännt



Nypon
Detta var en bilduppgift, i våran första bildkurs
Vi skulle testa att rita nypon med olika skisstekniker
Första bilden är linjeteckning, bara framhäva vissa saker med hjälp av olika tjocklek på sträcken
Andra bilden är en vanlig blyertsteckning, tror inte det behöver förklaras så mycket
Tredje bilden är en skrafferings-teckning. Enbart uppbyggd av tuch-streck med samma hårdhet men olika täthet. Denna metod var ny för mej men jag tycker att resultatet blev rikitgt bra =)

blowing in the wind

Publicerad 2009-07-10 00:55:14 i Allmännt





Detta är två bilder från england som jag tog förra året

För exakt ett år sen var jag i england med massa vänner. så fruktansvärt underbart !
Första bilder togs iaf på "självmords-stället", en otroligt vacker plats på englands syd-kust
Andra bilden togs i Lewes, en stad/by. Bilden föreställer en stor sten som hedrar alla som dog i kriget som var där någon gång, minns inte riktigt.

i want candy

Publicerad 2009-07-10 00:35:10 i Allmännt

Illustrator är ett program jag verkligen inte jobbat mycket i
men jag tycker iallafall att det är roligt

Jag tror inte att jag kommer göra så fruktansvärt många bilder i illustrator
Men jag lovar att lägga ut dom jag gör här på bloggen=)
jag ska fanimej bil bra på detta ;)



bilden gjord i våras
har inte ritat ngt sen dess ;o

roses are red, violets are blue...

Publicerad 2009-07-09 21:22:49 i Allmännt



Även denna bild är fotad med min gamla kamera 2008.
Rosor kommer nog på andra plats av mina favorit-blommor (på första plats kommer solrosor). Det måste nog vara pga att dom känns lyxiga, romantiska och att man bara får såna vid speciella tillfällen=)

RED, YELLOW & BLACK

Publicerad 2009-07-09 21:07:04 i Allmännt







Domhär bilderna är fotade med min gamla kamera, Canon Powershot A530.
Dom är dom första och i princip enda bilderjag blivit nöjd med med den kameran. Jag förstår verkligen inte hur jag klarade mig med den förr, herregud !
Första bliden är fotad 2007 och den föreställeren blomma mot en röd lampa
Andra bilden är fotad 2008 när vi var i Gran Canaria
Tredje bilden är även den fotad 2008, och är en vy öven vackra skellefteå på natten

EF-S 18-55mm 1:3,5-5,6

Publicerad 2009-07-09 20:34:06 i Allmännt


(ska byta bild då jag har en vetigare kamera att fota med eller har köpt ett till objektiv)

Detta är objektivet som följde med kameran då jag köpte den.

Det funkar men jag är absolut inte nöjd med det.
Objektivet fokuserar inte som jag vill när jag använder Auto-fokuset så jag har mer och mer börjat fokusera manuellt. Men som sagt AF finns och även IS (bild-stabilisator).

MIN KAMERA

Publicerad 2009-07-09 20:06:33 i Allmännt


(ska byta bild när jag har en vettig kamera att fota av min kamera med)

Jag är då ägare av en digital systemkamera.
Det är en Canon EOS 450D och jag älskar den. Den blev min julen 2008 och om jag inte hade fått den av min kära fader hade jag säkerligen köpt en själv!
Eftersom det är min första systemkamera har jag inte så mycket att gämföra med men jag är verkligen jättenöjd. Jag rekomenderar den starkt åt alla och tror att dte är en bra nybörjarkamera eftersom den är väldigt enkel att förstå.

Det är denna kamera jag (mestadels) fotograferat alla bilder på bloggen.
Och jag lovar att det ska bli många fina bilder. Har man en sån bra kamera måste man ju utnyttja den!

THIS IS ME

Publicerad 2009-07-09 18:09:35 i Allmännt

Namn: Isabell Pettersson
Föddes: 19 Augusti 1992
Gör: Går teknikprogramet med inriktnig av Form & Design på Balderskolan
Bor: Mestadelst på Getberget, Skellefteå. Men även 2,5 mil nord-väst i byn Kusmark.
Familj: Jag är ett skiljsmässobarn så jag har 2 familjer; Mamma, och Pappa Tyra & Zakke (som är våran hund som är en svart-vit cockerspaniel-hane)
Intressen: Mitt största intresse är väl fotografering, men gillar även bild på andra sätt som att teckna och måla. Musiken är även stor del av mitt liv, då jag både gillar att lyssna och spela. Enlig mig finns det nästan inge härligare än att vara på en live-spelning men såklar funkar hörlurarna här hemma också mycket bra. Jag har även ett tredje intresse och det är Hockey. Som den skellefteåbo jag är älskar jag Skellefteå AIK och går på alla hemmamatcher och följer dom även på bortaplan!
Framtidsdrömmar: Drömmen skulle verkligen vara att kunna försörja sig på fotograferingen, men det är inget jag räknar med att jag kommer göra. Ett annat yrke jag finner spännande är bartender, mestadels pga kontakten med nya människor.
Msn: [email protected]
Mobil: 0738097755

Bloggen: Denna blogg är i huvudsak en fotoblogg eftersom det är mitt största intresse, men den handlar ävan om stil pga mitt stora intresse för shopping. Och utöver det så skriver jag om allt bus jag och mina älskade vänner hittar på.
Bloggen startade jag i Juli 2009 eftersom jag ville ha ett seriösare bloggnamn. Min gamla blogg finn fortfarande kvar med alla gammla inlägg och jag vill inte radera den eftersom det är ändå en lång period av mitt liv nerskriven i ord (även om jag skrivit om långtifrån allt).

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela